044 288 7297

Pennut

Kun pieni koiranpentu saapuu taloon, on se  mullistus koko perheelle.

Näillä palleroilla on käytössään ns. ”pentulisenssi ”, mikä tarkoittaa ihmisen sekä muiden eläinten kannalta tiettyä ymmärrystä niiden touhuihin.  Yhdessäolo, leikki ja suhteen luominen ovat avainasemassa tässä vaiheessa.

Pentu ei kuitenkaan voi  ruveta käyttäytymään ihan miten sattuu.  Siksi sen kanssa on hyvä aloittaa tapakasvatus jo ajoissa ja näin ennaltaehkäistä mahdollisia käytösongelmia.

Asiat käydään läpi leikin ja palkitsemisen kautta ja harjoitukset pidetään erittäin lyhyinä. Kun pennulle opetetaan alusta asti, mitä siltä odotetaan ja miten sen oletetaan käyttäytyvän eri tilanteissa, tietää se voivansa luottaa omiin ihmisiinsä.

Koulutuksen tarkoitus on antaa omistajalle eväät koiransa koulutukseen ja käytöksen muokkaamiseen tulevaisuudessakin, joten varsinaisesti ovatkin ihmiset koulussa. Koirat ovat mukana hyvinä opettajina.

Joka tunnilla on oma teemansa ja kirjalliset ohjeet tulevat mukaan, jolloin itsenäinen harjoittelu on helpompaa. Eli opit haetaan tapaamisissa ja varsinainen työ tehdään kotona kaikessa rauhassa.